Minttu se osaa melekeinpä mitä vuan.

Sisällä kapulan pito harjoituksia. Yllättävän halukasta ja ainoastaan hieman kapulaa elloavaa toimintaa.

Pihalla Minttu treenasi kaukokäskyjä. Aluksi liikkeet menivät muuten hyvin, mutta mintun istumaan nousu tekniikka oli puosta. Se pitää etutassut paikallaan ja hilaa puonsa eteenpäin. Jep jep. ja tästä maahanmeno on tietenkin etutassujen asettaminen eteenpäin.. tuloksena.. kamalaa ryömintää.Mittarimato Minttu.

Kokeilin vaikka ja mitä. Minttu meni oikein ainoastaan kun seisoin sen nenän edessä, huitoen "istu"-käskyn sen pään taakse viskaamalla. Laitoin Mintun lopulta kentän reunalle makaamaan ruohikolla. Sen etutassut olivat asfaltin alun luona. Palkitsin sen ainoastaan oikeanlaisesta istumaan noususta. Sellaisesta missä puo pysyy maassa ja etutassut hilautuvat taakse. Ihan kuin flikka olisi ymmärtänyt. Sain pidentää hieman matkaa ja oikeita asennonvaihtoja tuli kolmen metrin välimatkan takaa.

Kapulan pito. ..se epätoivoon ajaa.. no ei niin paha.
Minttu sentään pitää kapulaa suussaan. Eteen tuominen vaikuttaa ahdistavan Minttua. Varsinkin jos se tiputtaa kapulan varpailleni. Minun vaihtomainen kivusta vääntely ahdistaa tyttöä. Päätimme kokeilla vierellä pitämis harjoitusta. Erittäin hienoa.
Ja jotta kapula olisi jatkossakin ihan kiva kaveri, niin mie viskoin sitä. Minttu saa kipittää heti hakemaan sen kun kapula lentää. Oikeastaan vain silloin kapula on kiva kaveri. Minttu toi jahdattavat kapulat luokseni iloisesti ja häntä heiluen. Menin hieman pakoon ja pyysin sen vaivihkaa viereeni. Minttu sai palkan vain kun kapula pysyi suussa.
"kuollut" kapula ei ole yhtään kiva. Mutta mietitään sitten joskus myöhemmin sitä liikkumattoman kapulan ongelmaa. Ehkä siihen löytyy joku ratkaisu, kunhan tuontiasento ja kapulan suussa pito ongelma lientyy.
 Otin myös sellaisia harjoituksia että pyysin Mintun vierelle, kehoitin sitä ottamaan kapulan suuhun "Ota" ja kehuin. Lähdin itse muutaman metrin päähän makkarapussille ja palasin namin kanssa vierelle. Vasta kun otin kiinni kapulasta ja kehuin, sai Minttu makupalan. Erittäin positiivinen harjoitus. Minttu piti ellottavaa kapulaa suussaan paljon pitempään kuin aiemmin. (aiemmin sen 1-2 sekuntia, mitä suun aukaiseminen ja pthyi:n sanominen kesti)

No onpahan jotain uutta mitä treenata. Hyppy pitää testata joskus. Nyt tarvii alkaa miettiä jotain tokokokeita. Mintun juoksu on ihan varmasti pian. Ilonan juoksu nimittäin meni jo.. Essin juoksu alkoi toissapäivänä ja Saimin eilen.