Otin uusia esineitä nosto harjoituksiin. Sukat, pienen metallisen purkin kannen, pyyhekumin, suihkuverhon ripustukseen käytettävän muovirinkulan, pienen pehmo oravan ja muovisen kynän.

Ilonalla meni hetken muistaa että mitä "Esine" tarkoitti. Sitten se alkoi innokkaasti nostaa pyyhekumia. Sain välillä käden alle, ja otettua esineen Ilonan suusta, ennekuin se tiputti sen maahan. Otin lisää esineitä. Jopa metallisen purkin kannen Ilona nosti. Hieman varovaisemmin tosin kuin muut esineet.

Laitoin lattialle kaikki esineet noin 1m kertaa 1m alueelle. Käskyllä "Esine" ja kädellä ohjaamalla, Ilona toi mieluisimman minulle asti. Muiden esineiden kohdalla harjoite vaikutti liian vaativalta. Menin siis lähemmäs. Uudempien esineiden kohdalla aluksi riitti niihin koskeminen nopeasti muutin jokaisen uuden esineen kohdalla vaatimuksen ylöspäin. Ne piti nostaa ylös. Ilona keräsi noin puolet esineistä ja luovutti ne minulle. Sukkaa tai pyyhekumia Ilona piti mieluiten pitempäänkin suussaan. Siis jopa kaksi sekuntia. Juuri sen verran että sain työnnettyä käden alle ja naksautettua.

Lopputreenin aikana palautin ihanan pyyhekumin ja Ilona sai palkan pelkästään sen nopeasta poimimisesta, nyt se sai tiputtaa sen heti suuhun noston jälkeen.

pyyhekumi, muovirinkula ja sukat sekä muovinen kynä olivat mieluisimmat nostaa. Tästä jatketaan helpommilla nosto harjoituksilla ja uusilla esineillä. Luulen että tällä metodilla Ilonan saa nostamaan halukkaasti melkein mitä vain esineitä. Toistoja lisää ja ehkä hieman isompia makkarakuutioita...

Huomenna on epävirallinen agilitykisa. Saa nähä miten akkojen käy.