..ennenkuin Kiira potkii persiille.

Mentiin Mintun kanssa läheiselle auratulle parkkiksen tapaiselle joutomaalle.
Laitoin kaksi hajutonta tunnarikapulaa ja yhden hajustetun maahan. Isoilla väleillä.

Lähetin Mintun hakemaan "Esine".

Minttu ryntäsi hakemaan, nappasi ensimmäisen suuhunsa ja mie kielsin. Sit se jähmettyi. Kutsuin Mintun pois ja tein systeemit uusiksi.

Siirsin hajustetun muiden kapuloiden lähelle. Paloittelin frolicin kapuloiden väliin.
Nyt lähetin Mintun uudestaan kapuloille. Se meni, hitaasti ja rauhallisesti. Meni vaikkei halunnutkaan. Sit se huomasi namit ja avasi nenänsä. Kehuin sitä kun se haisteli ja söi nameja. Minttu rentoutui ja annoin sen haistella rauhassa. Se haisteli mun kapulaa joten kehuin sitä super iloisesti. Minttu ilostui ihan hurjasti ja toi sen mulle. Vaihdoin sen froliciin.

Seuraavaksi vein hajustetun muiden toiselle puolelle. Frolic paloiksi jne.
Minttu haisteli ja söi nameja. Sitten se nosti yhden kapulan maasta ja toi mulle. Olin eleetön ja sanoin kapulasta vain "kiitos". Laitoin kapulan taskuun ja lähetin Mintun uudestaan kapuloille. Minttu vissiin alkoi hiukan hoksata jutun jujua. Seuraavaksi se haistelikin pitkään ja hartaasti ja lopulta haisteli hajustettua kapulaa. Kehu ja iloinen tuonti ja vaihto froliciin.

Lopuksi vein vielä hajustetun kapulan toisen kapulan taakse. Namit ripottelin kapuloiden etupuolelle. Minttu haistelipitkään, napsi nameja ja toi oikean kapulan. Iloinen ja reipas suoritus.

Tästä jäi hyvä mieli kummallekkin, joten siirryttiin muihin juttuihin.

 

Luoksetulon pysäytys seisomaan. Hiukan hidas, mutta täsmällinen.

 

Liikkeestä istumiset tarvitsevat vielä apuja. Vartalo/käsiavulla saatiin viisi onnistunutta suoritusta. Seuruutin Minttue neliöllä vasempaan. Hyvin toimi tämäkin.

 

Kaukoissa päätin ottaa edelleen pelkkää istu-maahan vaihtoa. Jätin Mintun maahan, menin 6 metrin päähän. Istu ja käsimerkki. Minttu nousi. Kehuin ja kävin palkkaamassa.
Jätin Mintun aina maahan ja otin kaukot 6, 8, 11 ja 15 pitkän askeleen päästä. Kaikki toimivasti.
Lopuksi otin istu-maahan-istu-maahan-istu sarjan 15 askeleen päästä. Mintulle kunnon palkkaus ja seuraavaan asiaan.

Istu-seiso muutokset niin että takaosa pysyy paikallaan. Olin ihan vieressä avustamassa käsimerkillä ja namilla. Minttu keskittyi ja toimi hienosti. Pientä hätäilyä oli välillä istumaan menossa. Se niin mielellään pompauttaisi takaosaansa ihan vähän vain eteenpäin istuessa.

Kaikki toimi suhteellisen hyvin, mistä ehdin Kiiralle itkeä. Ehkäpä treenaaminen todella auttaa siihen että koira oppii.. Kieli ulkona