Minttu kävi viime sunnuntaina ottamassa kepit, putken ja pari hyppyä. Ilona oli agiliitänyt viimeksi aikaisin keväällä, melkein alkutalvella.

Ryhmässä oli osallistujina, minä. Otin siten kummallakin porolla aggista. Ilonalla enemmän, Mintulla hiukan vähemmän.

ekacopy.jpg
Ensimmäinen rata oli yksinkertainen. Ohjaajan tuli pysyä esteiden oikealla puolella. Tavoitteena oli päästä ohjaamaan kauempaa, ei ihan esteissä kiinni. Ilona osaa hypätä vallan hienosti. Sillä on tiukka kontakti minuun, joten se saattaa törmätä edessä olevaan esteeseen tai hypätä huolimattomasti siivekkeen yli. Parin metrin päästä Ilona irtoaa esteelle, ihan vieressä ei ole pakko olla. Paitsi jos se kiihkoilee.

Kontaktit Ilona mielellään hyppäisi yli, niin mennessä kuin tullessa. Tähä otettiin käsky "rauha!" ja pysäytys ylösmennessä siten, että peppu on maassa ja etutassut puomin kontaktilla. Alas tullessa etutassut hiekalla, peppu/takaosa puomin kontaktilla.

Ilonan kanssa on vaikeuksia takaa leikkaamisessa. Ilona onnistui kesken hypyn kääntymään ilmassa nenänsä kiinni takapuoleen. Rimoja siinä tipahteli sitten. Ensimmäisen kerran pituutta mennessä, Ilona ei katsonut mitä edessä on, se vain hyppäsi.Pituuden palaset kaatuilivat mahalaskussa. Toisella kerralla se jo katsoi eteensä.

Keppien sisäänmenoa kumpikaan ei hallitse. Ilona tarvitsee enemmän ohjausta, mutta on myös varmempi suorittamaan kepit. Minttu menee kepit hyvällä rytmillä, jos minä en sekita rytmiä, tai jos se osaa aloittaa oikeasta kohdasta. Tarvitsee lisää keskittymist ja rauhallista vientiä.

Minttu irtoaa radoilla oikein taitavasti. Tällä kertaa ei karannut käsistä kovin montaa kertaa. Lähettyi vain muutaman kerran "jonnekkin-minne-vain-porokoira-voisi-mennä". Minttu irtoaa helposti ainakin 5 metrin matkan, joskus pidemmänkin. Tällöin suunta vain saattaa hieman ontua. Yllättävän hyvin tuli luo "Tässä" käskyllä. Sieti minun lähellä oloa. Pituus pompsittiin keveästi, kontaktit melko varmat. Puomi hieman hirvitti ja hitaampi kuin Ilonalla. Minttu osaa hakea putken oikean pään, vaikka suuaukko ei olisikaan hyppysuunnasta näkyvillä. Taitava pieni.

Tässä vielä kaksi muuta radanpätkää. Ilona agilitasi enemmän, Minttu meni vain muutaman pätkän. Sain auton kontin taakse osittain piiloon. Joten vain radan toisella puolella olimme Ilonan näkyvissä ja sen raivoisan kiljunnan paineistamisen alla. Kepit saattoi mennä huonohkosti juuri tämän vuoksi. Minttu paineistuu kun Ilona raivoaa kentän laidalla.

tokacopy.jpg

kolmas.jpg
Tällä viimeisellä radalla olin ihan varma että minttu karkaa 8. puomilta putken väärään päähän. Sain Mintun pysymään kädessä ja se suoritti radanpätkän oikeaoppisesti.

Ilma oli oikein helteinen, se saattoi hieman verottaa varsinkin Mintun intoa. Ehkä se siksi pysyi kotuudella käsissä. Hauskaa oli. Pitää vain miettiä kummalla alan agiliitämän, ja kummalla tokilen häiriön alla. Toko ryhmät kun on tiistaisin heti agiryhmän jälkeen. Ei nää porot ihan niin tykkejä ole, että agiliidon jälkeen vielä innolla tokoilisivat.