Koko treenien ajan satoi kuin Esterin ****** Porojahan se ei haittaa, miksi siis minuakaan?
Rata koostui hyvinkin lähekkäin olevista aidoista, parista mutkaputkesta ja kepeistä.
Minttu oli vauhtitykki. "Tässä" käskyllä haltuunotto ontuu. Ohjaaja heitti vinkiksi hihkaista koiran nimi. Kokeilin .. toimii!! Minttu oli kuin eri koira. Sen sai käännettyä, sen huomion sai itseensä ja sen sai paljon sulavammin ohjattua seuraaville esteille. Yksinkertaisista asioista se on sitten kiinni.
Kepit Minttu haki jo hyvin. Olen oikein tyytyväinen, kunnäinkin pienellä harjoittelulla alkavat kepit parantua.

Ykkös rata
ekasade.jpg
Toinen rata
tokasade.jpg

Toisella radalla oli kinkkisiä putkeen vientejä. Minttu oli hankala kuljettaa putken ensimmäisen suun ohi ja lähettää siitä taempaan suuhun. Se koukkasi monta kertaa siitä ekasta reiästä... vaikka olimme jo päässeet melkein ekan suuaukon ohi, Minttu puikkasi takaisin. Lopulta hoin sitä tyhjää tässä-tässä-tässä ja pidin käsiäni edessäni. Minttu laukkasi tasapökkää vieressäni ja odotti käskyä kärsimättömästi. Sitten sen sai kuljetettua oikeaan paikkaan. Hieno juttu.

Ekalla radalla Ilo-eläin neiteili kepeillä. Kepit olivat mutaisessa vesilätäkössä. Kuran roiskuminen ellotti hänen hienohelmaisuuttaan. Makupala nenän eteen ja sillä hetkellä karisi kaikki hienostelu.

Ilona ei ollut niin vauhdikas kuin Minttu. Ilo tarvitsi huomattavasti pitemmälle viennin esteille. Irtoaa kuitenkin jo kohtuudella. Kepitkin päästiin menemään jo melko varmasti ja aika lujaa. Tosin mamma ohjasti kädellä nenän edestä.

Toisen radan Ilona suoritti heti ja mallikkaasti. Taitava koira. Otettiin se toiseen kertaan ja aivan yhtä hienosti se meni senkin. Ekalla kerralla toiseen putkensuuhun Ilona sukelsi kylläkin takapuoli edellä.. notkea koira käänsi kuitenkin nenän menjosuuntaan ja suoritti homman hienosti.

Olen todella tyytyväinen koiriini tämän päivän treeneissä.

Mintulle otin tokon hyppyesteen. Hiukan flataasta. Suorittaa se, mutta ei kauhean skarpisti. Esteen takana se kääntyy kohden ja pysähtyy seisomaan. hienoa muuten, mutta se pysähtyy melkein esteen sivuun. Tämä pitäisi jotenkin korjata.. sitten myöhemmin. Nyt on turha enää ennen toko koetta.

Ilona teettää juoksua, joten Minttu menee ekaan viralliseensa Ilonan sijasta. On se mielenkiintoista nähä miten ensi viikonloppuna akkojen käy..