Minttu aloitti eilen illalla juoksun. Onneksi ehdittiin agilitykisa pois alta. Misulilla on nyt sitten treenitauko. Ei hormonihirmu keskity muuhun ku uroitten bongailuun ja kutsuvien tuoksumerkkien jättämiseen ihan kaikkialle lähimannuille.

Ilonan kanssa otettiin istu, maahan, vierelle komentoja sisätiloissa. Istu ja maahan menee jo aika näppärästi ilman käsimerkkejä. Kunhan tytön saisi keskittymään muullakin kuin luvassa olevalla namilla.

Katotaan jos otetaan jotain vielä illemmalla.
------------------------------------------------------------
Illemmalla vein Ilonan uudelle kentälle. Kenttä oli soraisen hiekkainen, missä isoja kivenmurikoita, tie lähettyvillä, autoja ajaa ohi, koiran haukkua kuuluu välillä.

Paikallamakuu 2 minuuttia. Kaunista ja hienoa työskentelyä.

Seuraamista. Ilona vätysteli, haisteli, meinas mennä omia polkujaan. Ei ollut yhtään kontaktissa. En heilutellut makkaraa nenän eteen, vaan nappasin niskasta kiinni. Ilona säikähti. Silti heti perään haahuili taas seuraamisessa. Uudestaan niskasta kiinni ja pieni motivoimis puhe.
 Tämän maanpinnalle palauttamisen jälkeen Ilona otti kontaktia paremmin ja sai makkaraakin palkaksi hyvistä pätkistä. Silti melko löysää seuraamista.

Liikkeestä maahan. Pienen pienellä avulla.

Liikkeestä seisominen. Neljä askelta hiipi perään. Seuraavassa seisahtumisessa läpsäisin kevyesti nenälle. Ilona iski maate. Otin vielä pari kertaa, Lopulta Ilona pysähtyi heti välittömästi ja pelkästä käskystä.

Luoksetulo: Pysyi paikalla, kutsuessa tuli kuin raketti luo ja otti ilman vihjeitä hieman vinon perusasennon.

Seuraamista makkaralla imuttaen. Ilona tuli ja seurasi todella hyvin ja intensiivisesti. Lopuksi jopa ilman makkaraa hiipi kainalon alla, jalan vieressä. Ilonan vain aavisti olevan vieressä. Todella hyvä juttu.

Paikallamakuu häiriön (ympäri kiertävä mies) alaisena oli hiukan liikaa tässä vaiheessa. Palataan taas huomenna normaaliin paikallamakuuseen.( Onhan se pieni ihme että kärsimätön ja hyvin lyhyellä keskittymiskyvyllä varustettu kiihkopakkaus pysyy 2 minuuttia maassa lievällä häiriöllä.) Takaisin tullessa ponkaisi istumaan. Ei hyvä. Jätin paikalle ja palasin viereen. Palkkaus maahan ja siitä suoraan vapautus.

Viimeiseksi otettiin aivan täydellinen liikkeestä maahanmeno.

Treeni meni siis hyvin ja huonommin.