Suunnitelma: paikallamakuu, seuraaminen, liikkeestä maahan, ihan vaan harjoitella reipasta maahanmenoa, paikalla istumista.

Otin ensin perusasennon ja siinä koitettiin olla rauhassa paikallaan. Ilonalla petti hermot. Kohtuullisen rauhassa se silti oli, Ilonaksi.

Otettiin maahan-istu harjoitus. Käsky Ma-han! ja namilla nopea veto alas. Nami suuhun ja istumaan vierelle. Samaa toistettiin, kunnes maahanmeno oli nopea. Ilona meinas ruveta tarjoamaan maahanmenoa nyt joka juttuun. Eli vierelle koira ja istumisesta kerran palkka.

Sitten paikalla makuu. Vaati toinen käskyn, ennenkuin tipahti alas. Käskin sen vierelle istumaan, jätin sen istumaan ja hetken kuluttua palasin palkkaamaan. Hieno.

Uudestaan paikallamakuu. Meni hyvin maahan, jäi paikalleen. 10 sekunnin kuluttua nousi seisomaan. Palasin luo, laitoin sen maahan ja menin 20 metrin päähän. Laskin hitaasti 120 sekuntia. Eli sen pari minuuttia. Ilona tarkkaili ympäristöä kokoajan tarkkaavaisena. Ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa lähdössä luokseni. Palasin takaisin. Palkkasin Ilonan edestä maahan. Kun siirryin Ilonan sivulle, se nousi heti istumaan.

Treenimme pari kertaa maahan jäämistä ja sitä että maassa pysytään, kunnes on lupa nousta.

Kaiken tämän rauhoittumisen jälkeen hieman seuraamista vapaana. Täyskäännöksissä pientä haahuilua. Siirsin namin Ilonanpuoleiseen käteen ja vedätin sitä tiiviisti parit täyskäännökset. Seuraaminen menee ihan hienosti, mutta pysähdyksissä Ilona ei istu. Sen peppu jää ylös. Otimme useita parin metrin seuraamis pätkiä, joitten jälkeen pysähdys. Kerran ilona istui heti ja hyvin. Palkka ja seuraavaan hommaan.

Liikkeestä maahanmeno. Ensin pelkkä käsky. Ilona seisoi.
Sitten iso käsimerkki, meni hienosti. Sitten pienemmällä käsimerkillä kahdesti. Viimeinen oli tosi tosi taitava. Lopetimme melko pitkän treenin ja lähdimme sisälle syömään aamu ruuan.

Ilona on ilmoitettu toko kokeeseen. Taidan treenata melkein päivittäin. Ilonan pää kestää sen kyllä. Reseptiksi voisi laittaa: Paikallamakuu ja yksi muu liike/päivän treeni.