Suunnitelma.
Nouto, luoksetulon pysäytys, normi luoksetulo. istu-maahan harjoitus kaukokäskyissä ja kapulan pitoa vasemmalla puolella istuen.

Aloitimme.
Minttu vierelle, vasemmalla kädellä tarjosin sille kapulan, jonka se haluttomasti otti suuhunsa. Hyvin se sen kuitenkin piti. Kovasti kehuin ja innostin. Lähinnä rinnasta rapsuttelemalla ja innostavilla kehuilla. Seuraavaksi laiton Mintun vierelle istumaan. Heitin kapulan ja juuri kun se pompahteli viimeisiä nytkähdyksiä lähetin Mintun hakemaan kapulan. Minttu juoksi innolla kapulan luo, mutta ei tuonut.
Hain kapulan itse ja riehutin vetoleikkiä kapulalla. Minttu taas vierelle ja kapula lentoon. Tällä kertaa Minttu haki kapulan ja mie kehuin kovasti. Tyttö jopa toi sen viereeni. Tosin tipautti suustaan. Poimin kapulan maasta ja työnsin sen takaisin Mintun suuhun. Hoin samalla "ota" käskyä. Minttu otti sen ja kehuin kovasti. Uusi heitto ja Mintulle lupa lähteä siinä vaiheessa kun kapula ei ollut täysin paikallaan. Minttu haki, hakiessaan heilutti häntää ja toi reippaasti. Tuli istumaan viereen pienellä ohjeistuksella ja kannustamisella. Kapulan sain käteeni suoraan Mintun suusta. Mieletön palkkaus ja seuraavaan hommaan siirtyminen.

Minttu maahan, niin että etutassut olivat maassa olevalla viivalla. Menin kahden metrin päähän ja tein käsimerkin istumisesta. Suurimmaksi osaksi Minttu osasi oikean istumistekniikan. Väärästä tekniikasta ei tullut palkkaa ja se käytiin korjaamassa hieman taaemmas. Lopuksi kolmesta metristä Minttu teki oikeaoppisen istumaan nousun. Hurjat kehut ja seuraavaan liikkeeseen.

Kuvittelin että luoksetulosta seisominen on ihan peruskauraa. Ja pyh! Minttu juoksi läpi. Mie sitten otin ja yhdistin käsimerkkiin suullisen käskyn. Minttu pysähtyi mutta melko hitaasti. Tiedän hyvän keinon muistuttaa Mintulle heti, miten pysähdytään, mutta mukanani ei ollut sopivaa esinettä päin viskattavaksi. Koitin erilaista käsimerkkiä ja otin parit alokasluokan luoksetulot. Lopuksi Minttu tuli luokse nätisti ravilla ja pysähtyi välittömästi käsimerkin saatuaan. Tosin matka oli hieman lyhyempi kuin virallisessa kokeessa. Olisiko ollut noin 14 metriä? eli seis 7 metrin kohalla. Viimeinen liike oli niin täydellinen, että Minttu sai palkan ja pääsi sisälle syömään. Ilonan ollessa treenaamassa Minttu ehti syödä oman kuppinsa tyhjäksi ja varastaa Ilonankin ruuan. Ihme juttu, se kun ei yleensä syö omaansakaan.