kakku.jpg

25.7.2008 Mie täytin 24. Viikonloppu oli kaikinpuolin loistava. Timppa ajoi Heinolasta eepeelle mun työ. Vietettiin viikonloppu koiratapahtumissa ja muuten vaan rentoutuen.

Synttäripäivän iltana Vaasassa oli Toko koe. Olin Ilmoittanut kummatkin tytöt kokeeseen.
Minttu avoimeen ja Ilona alokkaaseen. Tuomarina Allan Aula. 

Ensin mentiin Mintun kanssa.

Paikallamakuu 10

Seuraaminen irti 7

Liikkeestä maahan 0

Luoksetulo 8

Liikkeestä seisominen 10

Nouto 8 1/2

Kaukot 10

Hyppy 10

Kokonaisvaikutus 10

 

Yhteensä 165 pistettä ja 1-tulos!!! Minttu sijoittui kolmanneksi seitsemästä osanottajasta.

 

Minttu oli paikallamakuun jälkeisissä liikkeissä kuin märkää räkää ja hieman löysähkö. Liikkeestä maahanmeno meni nollille. Tyttö kun jäi seisoksimaan. Palatessa sen luo, mulkaisin sitä hieman ikäväsävytteisesti. Minttu itsekkin huomasi, että ei mene ihan niin kuin olisi suotavaa. Koitin hieman innostaa ja piristää sitä, näytti toimivan. Luoksetulossa Minttu jäi istumaan, mutta kun olin päässyt kääntymispaikalleni, se oli lysähtänyt maate. Muuten se suoritti pysäytykset ja kaikki mallikelpoisesti. Noudon kohdalla Ilo nousi ylimmilleen ja Minttu hiukan leikitteli kapulalla. Tuomarikin kommetoi jotta "taitaa olla koiran lempiliike". Kaukokäskyt menivät hyvällä fiiliksellä. "Ainoa mikä koirassa liikkui oli häntä". Hypyn taakse Minttu kaarsi liikaa toiselle sivulle. Meillä oli suora katseyhteys ja estettä ei valitettavasti ollut välissämme. Ajattelin, että nyt olisi kaksoiskäskyn aika. Sanoin Vierelle ja samalla heilautin päätäni. Minttu jeppasi idean ja palasi hypyn kautta. Tuomari eli suorituksessamme tiiviisti mukana ja katsoi pelkästään koiraa. Kymppi tuli, vaikka ohjaaja antoi törkeän ison kaksoiskäskyn :) Mitä tuomari ei näe, sitä hää ei voi sakottaa. Meidän onnemme.

Minttuseisoskelee.jpg

 

Seuraavaksi oli vuorossa Ilona.

 

Luoksepäästävyys 9

Paikallamakuu 10

Seuraaminen hihnassa 9

Seuraaminen irti 8 1/2

Liikkeestä maahan 10

Luoksetulo 9

Liikkeestä seisominen 9

Hyppy 9

Kokonaisvaikutus 9

 

Yhteensä 183 pistettä KP TK1 ja sija 2/11 !!!!

 

Ilona nousi luoksepäästävyydessä moikkaamaan tuomaria, kuten aina. Paikallamakuu meni taas nappiin. Hihnassa seuraaminen oli melko hyvää. Irti seuratessa Ilona tahtoi hiukan edistää. Loppua kohden Ilona alkoi kuumua ja hau-hau kiljahduksia kuului tihenevästi. Muutoin Ilona suoritti oikein loistavasti ja toimi hyvin.

 tokovaasaykkoset.jpg

Kokeen järjesti VAS eli Vaasan Agility Seura ja kisapaikkana Rantareviiri. Puitteet ja palkinnot olivat loistavat.

Lyhyiden yö unien jälkeen ajeltiin Timpan ja Essu-Sessun kanssa Poriin

Pori KV. Tuomarina Matti Palojärvi.
Kehässä Mikälie Ilmiliekki.
Essi oli VAL ERI1 PN1 Cacib ja VSP!

Arvostelu: Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan erinomainen. Tasapainoisesti esiintyvä. Kaunislinjainen pää. Hyvät korvat. Erinomainen ylälinja. Kokonaisuuteen sopiva raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Oikea asentoiset raajat. Hyvä karvapeite & häntä. Miellyttävä luonne.

 

Viikonloppuna käytiin pariin kertaan Järvirannassa uittamassa koiria. Ekalla kerralla mukana kaikki poroset. Urpo 1 wee oppi uimaan ja Essi unohti tavanomaisen veden märkyyden välttelyn.

DSC_0434.jpg

Essi, eli suipponokkainen syvyyksien sukeltaja!

DSC_0574.jpg

Urpo otti kovan vauhdin, laittoi silmät kiinni ja loikki veteen. Loppuajasta se jo ui rennosti pitemmänkin matkan.

 

 Tokalla kertaa mukaan pääsi vanhat parrat ja Topi perhonen. Huimaa, jännittävää ja erikoista oli. Jokke 11 vuotta ui ensimmäistä kertaa eläissään. Pienten keskuudessa itse uiminen ei ollut kovin suosittua. Suuren suosion saavutti kahlailu rantavedessä ja juoksentelu rantahietikolla.

DSC_0178.jpg 


Jokke kahlailee

DSC_0230.jpg 


Sakke pärskii ja koittaa uida!!

DSC_0360.jpg 


Topi arvostaa kylpyjä hieman pienemmissä vannoissa. Tällä kertaa rannalla juokseminen oli hauskinta.

DSC_0496.jpg
Siinan riemua!!