Neljä päivää kokeeseen.
Kisakirje on saapunut ainakin muille. Omani tulee porukoille Lapualle. Kolme alokasluokan koiraa. Muut luokat suoriutuu ensin. Alokasluokka on lappalaisten juhlaa. Kaksi suomenlapinkoiraa ja yksi Ilona lapinporokoira.

Tänään oli tiistai treenit. Agilitya ensin. Esteinä.. aitoja, aitoja ja aitoja. Lisäksi yleisön vaatimuksesta keinu.
Ensimmäisessä ohjausharjoituksessa Ilona pyörähti selkäni taakse ja kun sitä alettiin korjata, se juoksi riman alta. Ohjaaja ei kertonut siihen mitään ratkaisua. Otin sitten viereisestä esteestä apuriman siihen, jonka Ilona alitti. Sitten Ilona hyppeli esteen hienosti. Rima paikoilleen ja lopulta päästiin menemään pieni ohjausharjoitus loppuun. Kummallista häröilyä.

Toinen harjoitus oli parin esteen eteneminen "eteen" käskyllä. Ilona ei innostunut pallosta. Se juoksee laiskasti perään, mutta saalisvietti ei nouse. Ohjaaja ehdotti namin heittämistä esteen yli. Mie en siitä kovinkaan innostunut. Ilona on melko tohku-tohku, eikä välttämättä huomaa pientä lentävää namia. Ehdotin ruokakuppia esteiden taakse. Se hyväksyttiin. Ilona hyppäsi ensimmäisen aidan hyvin, mutta toisen kiersi. Ohjaaja kielsi namikipon esteen takana ja koitti heittämällä namin. Ekalla kerralla Ilona jopa näki namin. Toisella kertaa se kiersi ja sai lentävästä namista palkan. Itse näin että koira on vaan niin leipiintynyt aitoihin ja hyppelyyn, että ei todellakaan halunnut rasittaa itseään isoilla hypyillä..kun helpommalla pääsi kiertämällä. Itse olisin laskenut esteet medi korkeuteen, mutta ohjaaja käski meidät pois aidoilta ja harjoittelemaan kotiin kupille lähetystä "eteen" käskyllä.Ei jäänyt kovinkaan hyvä maku suuhun tästä treenistä.

Keinulla Ilona oppi nopeasti hiljentämään. Se jopa jousti jaloista kun käskin sen pysähtyä keinun rämähtäessä. Oikein hyvä. (ja tämä harjoitus otettiin ihan ilman ohjaajan apua)

PK-treenaajat käväisivät treenimässä ja hyväksikäytin avointa ovea. Ilona otti noin viisi-kuusi kertaa onnistuneesti tokon estehypyn.

Tokoissa seuraamiset meni hiukan pyllylleen. Välillä taas hyvin.

Jäävissä liikkeissä Ilona ei aluksi ollut tietävinään mitä Ma-Han! tarkoittaa. Lopulta se jopa keskittyi ja teki hienosti liikkeestä maahanmenon ja liikkeestä seisomisen.

Paikalla istumisessa Ilonalla oli hienosti kärsivällisyyttä. Otettiin muutaman liikkeen jälkeen luoksetulo. Aika tykki suoritus. Kohtuullisen pienellä avulla tuli tiiviisti viereen.

Paikallamakuu häiriökoirilla kummallakin sivulla, onnistui täydellisesti. Otin kahden minuutin mittaisen paikallamakuun, siirryin siitä Ilonan vierelle ja pyysin sen istumaan vierelleni. Odotimme siinä perusasennossa hihnassa loput 2 minuuttia. (snautseri vieressä otti 4 minuutin paikallamakuun)

Nyt hajosi kirjoittajalta ajatus. Kirjoitellaan taas myöhemmin jos ja kun on jotain kirjoitettavaa. Meillä oli hovikuvaaja mukana treeneissä.

Kuvat Minna Rummukainen
hein2128pieni.jpg
Ilona ja Minttu

hein2069.jpg

hein2079.jpg

hein2076.jpg

hein2083.jpg

hein2159vaaleempi.jpg

hein2048.jpg

hein2035.jpg

ilona1kaunis.jpg