Tänään on möyritty koko päivä pihamaalla. Laitettu kukkapenkkiä, leikattu nurmikkoa ja laitettu kattohuopaa grillikotaan. Koirat on ulkoilleet tarhoissa. Iltaviileällä lähdin Lapuan raviradalle treenimään. Mukaan pääsivät isot ruskeat, Ilona ja Urpo.


Ensin otin Ilo-eläimen.
Muisteltiiin mitä "istu" tarkoittaa. Pari kolme toistoa ja sitten mentiinkin hypylle. Ilona hyppää käskystä esteen yli, "istu" käskyllä isthtaa. Vierelle käskyllä hyppäsi esteen yli ja tuli perusasentoon. En muista että tämä olisi näin hyvällä mallilla ollut. Otin sen toisee kertaan ja ihan yhtä onnistuneesti.

itten muisteltiinkin kaukokäskyjä. maasta istumaan nouseminen tarvitsee hiomista. Ilona yrittää vedättää siinä edelleen.

Luoksetulon pysäytys toimi hyvin. Kutsuin sen ensin lyhyeltä matkalta luo. Hidastelusta en palkannut. Pysähtymisen jouduttamiseksi heitin namin Ilonan taakse. Alkoi heti löytyä pysähtymiseen nopeutta myös pitkällä matkalla.

Otin vielä takapalkalla kaukokäskyjen istumista. Ilona lopetti pelleilyn, ainakin hetkellisesti. Kotona pihalla teki vielä yhden I-M-I sarjan ja sai iltaruuan palkaksi. Siinä kaikki meni täydellisen hienosti ja skarpisti.

 

Urpon vuorolla otettiin ensin liikkeestä seisomista. Seuruutin sitä ja välillä annoin "stoo" käskyn. Palkkasin sekä seuraamisista, että seisomisista. Urpo ei ennakoinut ollenkaan. Sen jälkeen mentiin hypylle. "hop" käskyllä se oli hurjan epävarma. Mentiin sitten parin käskyn ja parin epävarman nytkähdyksen jälkeen lähemmäs hyppyä. Näytin kädellä että tästä yli ja tuohon seis. Hypyllä kolme toistoa ja joka kerralla Urpo käytäytyi innokkaammin ja rennommin. Saatiin taas ladattua se liike muistikapasiteettiin. Viimeisen hypyn palkkasin pallolla, ensimmäiset namilla.

Hypyn jälkeen se oli niin täpinöissään, että otin seuraamista kaksi suoraa pätkää. Palkkasin pallolla. Loppuun vielä yksi pitkä luoksetulo ja sen jälkeen vapaata pallo-iloittelua.

Tosihyvä ja onnistunut treeni.